Wimperextensions

 

Wat zijn wimperextensions

Wimperextensions zijn sinds enkele jaren heel populair. Met wimperextensions worden volle wimpers gecreëerd. Wimperextensions zijn synthetische haartjes die gekruld zijn als natuurlijke wimperhaartjes. De synthetische haartjes worden, haartje voor haartje, aan de natuurlijke wimpers bevestigd met een speciale lijm. Hierdoor ontstaat er een mooie en natuurlijke wimperverlenging. De lijm is speciaal ontwikkeld voor het gebruik op natuurlijke wimpers, de lijm blijft zacht en flexibel, waardoor de natuurlijke wimpers niet beschadigd worden.

 

Wimperextensions kunnen de gehele natuurlijke groeicyclus van de eigen wimpers blijven zitten. De natuurlijke wimperharen vallen iedere 45 tot 60 dagen uit als onderdeel van de natuurlijke haargroeicyclus en worden op natuurlijke wijze vervangen door een nieuwe haar. Dit verschilt per persoon en hangt ook af van de dagelijkse activiteiten. Factoren als blootstelling aan stoom of het te vaak aanraken van de ogen kunnen er ook voor zorgen dat de extensions eerder uitvallen. Over het algemeen moet u om de 3 weken terug komen om de wimpers bij te laten werken. Als u te lang wacht vallen alle extensions uit en moet u een hele nieuwe set laten aanbrengen.

 

Er zijn diverse soorten wimperextensions, bij de wimperextensions is het haartje bij het begin dikker en wordt dunner in het puntje. De lengte, dikte en soort krul wordt in overleg met u gekozen en aangepast aan uw wensen.

 

Tijdens de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling worden de ogen door middel van een oogmake-upremover volledig schoongemaakt. Hierna worden de onderwimpers afgeplakt en wordt er een primer aangebracht op de bovenste wimpers om alle overtollige olie en/of make-upresten te verwijderen.

 

In overleg wordt met u de gewenste lengte, dikte en soort krul bepaald. Hierna worden de wimperextensions aan de natuurlijke wimpers, haartje voor haartje, bevestigd met de speciale lijm. Er wordt een natuurlijk effect gecreëerd.

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling is het resultaat al zichtbaar, dit resultaat houdt tot 6 weken aan. Voor na de behandeling is het raadzaam op de volgende punten aan te houden, dit voor het behoud van de wimperextensions.

v  Vermijd de eerste 24 uur direct contact met water.

v  Vermijd de eerste 24 uur sauna’s en stoombaden.

v  Vermijd de eerste 24 uur oefeningen die overmatig transpireren kunnen veroorzaken.

v  Verwijder oogmake-up met een olie- en vetvrije make-up remover en ontwijk hierbij de aanhechting van de wimperextensions.

v  Wimperextensions mogen niet gepermanent worden.

v  Gebruik geen wimperkruller. Hierdoor kunnen wimperextensions breken of loslaten.

v  Wrijf niet in uw ogen.

v  Trek niet aan uw wimpers, de natuurlijke wimpers kunnen voortijdig uitvallen en de haarschacht kan beschadigd raken.

v  Gebruik, indien nodig, de wimpers in model met het wimperborsteltje.

v  Verwijder wimperextensions nooit zelf, laat dit in de praktijk verwijderen.

 

Voordelen van wimperextensions

v  Ideaal voor mensen die allergisch zijn voor oogmake-up.

v  Volle en lange wimpers zonder gebruik van mascara.

v  Natuurlijke uitstraling met de one by one techniek.

v  Maakt mascara, wimperverf of wimperkruller overbodig.

v  Praktisch gewichtsloos, u voelt de wimperextensions niet.

v  Geschikt voor zowel korte als lange wimpers.

v  Resultaat is onmiddellijk zichtbaar en houdt tot 6 weken aan (afhankelijk van de levensduur van de natuurlijke wimpers).