Bindweefselmassage

 

Een bindweefselmassage is een zeer geschikte manier om de conditie van de huid te verbeteren. Bij de bindweefselmassage wordt gebruik gemaakt van een speciale techniek, waarbij veel druk wordt uitgeoefend op de middelste huidlaag. Door deze diepe en speciale massagetechnieken wordt het bindweefsel geactiveerd en gestimuleerd, hierdoor worden fibroblasten in de huid aangezet tot vernieuwing waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd.

 

Wat doet een bindweefselmassage

Een bindweefselmassage stimuleert de doorbloeding van de huid, werkt op verjonging van de huidstructuur, vermindert blokkades in de huid en verstevigt het bindweefsel. Door de doorbloeding van de huid te stimuleren, is de huid ook beter in staat om voedingsstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen onder andere rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Door de bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd, waardoor de huidconditie wordt geoptimaliseerd. De bindweefselmassage heeft de volgende effecten:

v  Verbetering van de huidconditie.

v  Versteviging van de huid.

v  Verbetering van de weerstand van de huid.

v  Verbetering van de huidstructuur en teint.

v  Doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd.

v  Verminderen en/of opheffen van onderhuidse verklevingen.

v  Vermindering van rimpels en littekens.

v  Verbetering van de opname van werkstoffen.

v  Stimuleren van fibroblasten, collageen en elastine.

v  Bevordering van de celdeling.

 

Indicaties

v  Huidveroudering

v  Verminderde huidkwaliteit

v  Littekens

v  Grauwe of rokershuid

v  Vermoeide huid

v  Slechte doorbloeding

 

Kuurvorm

Om een optimaal resultaat te bereiken is het te adviseren om meerdere bindweefselmassages te ondergaan. Afhankelijk van uw leeftijd, huidconditie, huidtype en huidprobleem worden er gemiddeld 6 tot 12 behandelingen geadviseerd. De behandelingen kunnen wekelijks worden uitgevoerd, dit is in het begin te adviseren. Hierna kunnen er een aantal weken tussen de behandelingen zitten om het resultaat optimaal te houden.

 

Tijdens de behandeling

Voorafgaand aan de bindweefselmassage wordt de huid goed gereinigd door middel van een reinigingsmilk of reinigingsgel. De reiniging wordt afgesloten met een lotion. Hierna wordt er een volle crème aangebracht op de huid, deze crème is geheel afgestemd op uw huid. Dit om nog meer resultaat te behalen. Hierna wordt de huid gedurende 25 minuten intensief gemasseerd door diepe en speciale massagetechnieken. De bindweefselmassage kan gevoelig aanvoelen, dit gevoel neemt af naarmate u meer behandelingen heeft gehad. De eerste behandeling is vaak het gevoeligst vanwege verklevingen en opgehoopte afvalstoffen in de huid.

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling is het resultaat al zichtbaar. Halverwege de behandeling, wordt de behandeling gepauzeerd om het behaalde resultaat te zien op de een helft van het gelaat. De huid ziet er na de behandeling gelift, verstrakt en gevoed uit. De dag na de bindweefselmassage kan het decolleté en/of het gelaat wat beurs aanvoelen. Het is van belang om voldoende water te drinken na de behandeling om de afvalstoffen goed af te voeren.