Microneedling

 

Wat doet de Dermapen

De Dermapen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren zonder de opperhuid te beschadigen. De Dermapen maakt gebruikt van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om het herstelproces op een natuurlijke manier te activeren. Hierdoor komen groei- en helende factoren vrij in het bindweefsel, waardoor fibroblasten geactiveerd worden wat resulteert in een extra aanmaak van collageen en elastine.

 

De Dermapen heeft de volgende effecten:

v  Versteviging van de huid

v  Verbetering van het huidreliëf

v  Vernieuwing van de huidcellen

v  Egaliseren van de huidteint

 

Indicaties

v  Huidveroudering

v  Verminderde huidkwaliteit

v  Littekens; acne/striae

v  Pigmentvlekken

v  Gevoelige huid

v  Grove poriën

v  Grove huidstructuur

 

Kuurvorm

Om een optimaal resultaat te bereiken is het te adviseren om meerdere Dermapen behandelingen te ondergaan. Afhankelijk van de huidproblemen worden er gemiddeld 5 tot 6 behandelingen geadviseerd. Bij de Dermapen behandelingen geldt; hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect en uiteindelijke resultaat. Het aantal weken tussen iedere behandeling varieert van 4 tot 6 weken.

 

Tijdens de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid goed gereinigd en wordt er een hyaluronzuur serum aangebracht. De Dermapen wordt roterend over de huid bewogen. De behandeling geeft een lichte tot intense prikkeling. Het gevoel van de behandeling is afhankelijk van het huidprobleem, maar ook van de behandeldiepte. Bij een diepere, medische behandeling zullen er kleine puntbloedinkjes tijdens de behandeling ontstaan. Dit is echter de bedoeling, de huid sluit meteen na de behandeling en ziet er egaal roze/rood uit. Om de huid goed te beschermen tegen UV-straling, is het te adviseren om de huid goed te beschermen met een sunblock met SPF 50.

 

Na de behandeling

De huid kan er direct na de behandeling egaal roze/rood uitzien, de roodheid neemt met 2 tot 3 dagen sterk af. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen, dit zal met een dag afnemen. Doordat de celdeling flink wordt versneld, kan de huid licht gaan schilferen waarbij dode huidcellen loslaten.o