Chemische peelings

 

DermaQuest

Bij het uitvoeren van de chemische peelings wordt er gewerkt met het merk DermaQuest. De producten van DermaQuest zijn rijk aan plantenstamcellen, peptiden en vitaminen. De chemische peelings van DermaQuest bestaan allemaal uit een combinatie van diverse ingrediënten, met elk hun specifieke eigenschappen. Door de diverse ingrediënten in te zetten en te combineren, kunnen huidproblemen effectief worden behandeld.

 

Een goede reiniging, hydratatie, versterking en bescherming zijn basisbehoeften van alle huidtypen. Deze basis is het uitgangspunt voor de geavanceerde behandelingen in de resultaatgerichte en op maat gemaakte protocollen. De producten van DermaQuest behouden de effecten van de behandeling en brengen verbluffende resultaten.

 

Wat doet een chemische peeling

Een chemische peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag in versnelt tempo wordt vernieuwd, zodat er een nieuwe, gladde huid ontstaat. Er bestaan diverse soorten peelings en alle peelings werken anders op verschillende huidlagen. Hoe sterker de chemische peeling, hoe dieper en intensiever de werking is. Chemische peelings kunnen we opsplitsen in oppervlakkige en medium peelings. Oppervlakkige peelings komen in de gehele bovenste huidlaag en de medium peelings komen zelfs tot in het oppervlakkige gedeelte van de lederhuid.

 

Indicaties

v  Huidveroudering

v  Verminderde huidkwaliteit

v  Acne

v  Littekens

v  Pigmentvlekken

v  Gevoelige huid

v  Grove poriën

 

Kuurvorm

Om een optimaal resultaat te bereiken is het te adviseren om meerdere DermaQuest peelings te ondergaan. Afhankelijk van de huidproblemen en het type peeling worden er gemiddeld 3 tot 6 peelings geadviseerd. Het aantal weken tussen iedere peeling varieert van 2 tot 4 weken.

 

Tijdens de behandeling

Voorafgaand aan de chemische peeling wordt de huid goed gereinigd en ontvet, zodat de peeling goed kan worden opgenomen door de huid. De peeling wordt na de reiniging gelijkmatig aangebracht. De peeling kan, afhankelijk van de soort en sterkte van de peeling, een lichte tot intense warmte en/of prikkeling creëren. Na het verstrijken van de inwerktijd van de peeling, wordt deze, indien nodig, geneutraliseerd. Om de huid goed te beschermen tegen UV-straling, is het te adviseren om de huid goed te beschermen met een sunblock met SPF 50.

 

Na de behandeling

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien. De huid kan na de medium peelings tot ongeveer 7 dagen strak aanvoelen en veranderen in een donkere kleur. Ook kan de huid 1 tot 3 dagen na de chemische peeling gaan schilferen, dit kan tot maximaal 7 dagen duren. De schilfering begint meestal rondom de mond, kin, wangen en rond de ogen.